facebook

Prišla návšteva z mimozemských civilizácií?

V blízkosti Atómových elektrární v Jaslovských Bohuniciach bolo v sobotu 19. novembra rušno. Hneď viacerí ľudia sa stali svedkami neobvyklého javu. Jeden z nich, bývalý letecký technik Ondrej P., volal aj na políciu. Spoločne s manželkou vlastnia v rekreačnej oblasti Katarínky chatu. V inkriminovaný večer práve pozerali televízor, keď vonku niečo zahrmotalo.

,,Zareagoval na to aj náš pes. Vyšla som sa pozrieť von. Bola tam tma ako v hrobe. Obloha však bola hviezdnatá a nad priestorom atómky viselo niečo ako helikoptéra s vysunutými kamerami. Malo to štyri svetlá a stred tvorila väčšia guľa,“ uviedla pre MY-Trnavské noviny manželka Jana.

Domnievala sa, že vrtuľník monitoruje atómku, a tak sa opýtala partnera, či je možné aby z takej výšky dokázal zamerať a spozorovať cieľ. Dokonca im napadlo, že by to mohli byť teroristi.

Ondrej P. sa rozhodol zavolať policajtom s otázkou, či je nejaké cvičenie. Odpovedali mu, že to dajú prešetriť. Manželia zaregistrovali, že v konároch stromov sa zablysli guľovité útvary, ale vzápätí aj mizli. Podľa nich to vyzeralo ako zo sci-fi filmu. Trvalo to dlho, ale potom sa zatiahlo a začalo snežiť. Bývalý letecký technik tvrdí, že vrtuľník to určite nebol, taktiež ani hviezda, či zoskupenie hviezd.

Ako nás oboznámil zástupca hovorkyne Krajského riaditeľstva PZ v Trnave Viktor Plézel, polícia po oznámení na miesto okamžite vyslala hliadku. Informáciu ďalej postúpila na ministerstvo obrany. Protivzdušná obrana štátu, ktorá má v pohotovosti letku, nad týmto územím urobila kontrolu. Stíhačka MiG-29 štartovala z letiska Sliač, aby mohla identifikovať objekty. Tá však nič nezaznamenala, hoci úkaz zachytili aj rádiolokátory. „Záver bol taký, že mohlo ísť o kondenzovanú paru, ktorá vystupovala z jedného z komínov v Jaslovských Bohuniciach,“ povedal nám hovorca ministerstva obrany Martin Kovalík. Dodal, že podľa odborníkov môže táto para nadobudnúť také rozmery, že odrazí lúče radarov.

Predseda trnavského UFO centra Miroslav Karlík si však nemyslí, že to bolo zrkadlenie na oblohe či meteorologický jav. „Nechcem tvrdiť, že to boli poslovia mimozemskej civilizácie, ale niečo, čo sa vymyká našim technickým možnostiam,“ povedal nám. Podľa neho to nie je prvý prípad a najmä ľudia v okolí atómky už pozorovali rôzne objekty aj počas jej výstavby v 90. rokoch. Svedkov bolo viac a ako zistil, išlo o dva objekty, ktoré svietili bielo, žlto, červeno. „Chvíľu boli schopné stáť na mieste, potom sa posúvali. Prichádzali od Katarínky z Dechtíc, pričom sa dali pozorovať aj v okolí Špačiniec i Žlkoviec,“ konštatoval.

Nech to bolo čokoľvek, M. Karlík uspokojujúco tvrdí, že nám asi nič nehrozí: „Keby sa báli, neprišli by, takže je všetko v poriadku.“

regionalnenoviny.sk

Obrázky k článku

K článku niesú žiadne obrázky

Kategória: UFO
Dátum: 20.03.2010 15:54
Pridal: Admin
Zobrazené: 14539 krát

Diskusia

V diskusii niesú žiadne príspevky

Pridať príspevok



Články - Admin

Dnes je Štvrtok
28. 3. 2024

Zmeniť tému


Prihlásenie

Prihl. meno

Heslo



Registrácia


Anketa

Videli ste UFO?

Áno: 3341 ľudí


Nie: 2417 ľudí


Spolu hlasovalo:
5758 ľudí


Pozorovali ste UFO, či iný nezvyčajný jav? Svoje pozorovanie môžete nahlásiť tu!


UFO klub Zlín

Asociácia UFO Bádatelov

BestUbytovanie.eu - Ubytovanie na Slovensku

Bezplatná inzercia - auto-moto, elektro, nehnutelnosti, práca, služby, šport, zvieratá